Helping The others Realize The Advantages Of mantar tohumu

Kompost haline getirilecek katı hammaddeler previousörize edilip soğutulduktan sonra kompost içine istiridye mantarı miseli yani istiridye mantarı tohumu eklenmelidir. Kompost içine eklemeniz gereken misel miktarı, kompost içindeki katı madde miktarının % five’i kadar olmalıdır.

This Web site is employing a stability service to safeguard itself from on the web attacks. The motion you only executed induced the safety Remedy. There are numerous steps that might result in this block which includes publishing a certain phrase or phrase, a SQL command or malformed data.

İstiridye mantarı ile hazırlanan bir diğer tarif ise pratikliği ile gönülleri kazanır. Önce haşlanan sonra kavrulan mantar ile lezzetini kazanan tarif, kolayca hazırlanan yemekler arasına girer.

İncisi ile denizlerin nadir canlılarından olan istiridyenin kabuğuna benzer şapkasından ismini alan istiridye mantarı; Pleurotaceae mantar familyasının en faydalı üyesi olarak bilinmektedir.

Doğal ortamından toplanan istiridye mantarları ise farklı bir mantar türü ile karıştırılabileceği için toplama işlemi get more info sırasında özellikle dikkat etmek gerekir.

Değişik tariflere elverişli tadı ve yumuşak kıvamı ile gurme mutfaklara giren istiridye mantarı pişirme yöntemleri ile çeşitlilik sunar.

Katı madde karışımı hazırlanırken katı madde içeriğinin su tutma kapasitesi çok önemlidir. Örneğin sadece pamuk tohumu kabuğunun su tutma kapasitesi % fifty five-58 oranındadır. Yani sadece pamuk tohumu ile %sixty nine’luk bir nem oranı yakalanamaz. Dolayısıyla katı maddeye saman da eklenmelidir.

Bu sebeple mantar yetiştiriciliği, yenilebilir mantar yetiştiriciliği yapmak isteyen her ülkede yetiştirilmelidir.

Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan bir mantarı tohum olaraksize sunmamak olmazdı. Kuzu göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendimantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz.

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Yüksek lif oranı ile sindirim sistemini düzenler ve sindirim sistemini hızlandırmaya propertyımcı olur.

Ayrıca kimyasal madde ile yapılan sterilizasyon sonrasında atık suların arıtılmadan doğaya karışması sonucunda önemli çevresel etkilere neden olurlar.

Işık alma seviyesine göre beyaz ile siyah arasında değişebilen renge sahip olan istiridye mantarı, son yıllarda mutfaklarda daha sık boy gösterdiği için özel olarak ekimi yapılan mantarlardan birisidir.

· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları genellikle eighteen-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Ayrıca, ortamı karanlık bir yerde tutun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *